Restaurangerna på Gekås Ullared
Startskottet för vår stora restaurangverksamhet gick år 2010 när vi öppnade Kaffebaren. En lång shoppingdag kräver att man fyller på med energi! Sedan dess har vårt utbud av restauranger och matställen vuxit i snabb takt - alltid med kunden och gästens önskemål i fokus. Det finns något för alla. Alltifrån frukostbuffé på hotellet till fika, hamburgare och modern husmanskost.
Vad erbjuder vi?
Det finns många olika matställen på Gekås Ullared - både inne i varuhuset och utanför, på hotellet och i Gekåsbyn.
Matställen i varuhuset
- Restaurangen
- Personalrestaurangen
- Tex&Mex
- Rosa fiket
- Sportbaren
- Macka & Jos
Matställen i Gekåsbyn och på hotellet
- Gekåsbyns Bistro
- Hotellrestaurangen Matsalen
- Hotellrestaurangen Innergården
- Frukostbuffé för gäster på Ulla
Att arbeta i våra restauranger
När du arbetar i någon av våra restauranger på Gekås Ullared blir du en del av våra gästers paus i shoppingupplevelsen. Mat och dryck är en viktig pusselbit i vårt destinationstänk! För att du ska trivas med att arbeta i våra restauranger behöver du vara en lagspelare som tycker om tempo - alla insatser är viktiga! Du arbetar tillsammans med härliga kollegor och får möjlighet att ge våra gäster den service som gör att de reser hem med överträffade förväntningar.
Arbetsuppgifter & roller
-
Kock
Som kock på Gekås Ullared lagar du välbalanserad husmanskost från grunden. Vi arbetar även med stor variation av måltidlösningar och tillagningssätt. Det är en fartfylld miljö där kvalitet och gästnöjdhet står i centrum.
-
Köksbiträde
Förbereda och tillaga rätter enligt uppsatta recept och standarder. Mottagning och uppackning av varor. Säkerställa hygien och renlighet i köket.
-
Restaurangbiträde
De olika arbetsuppgifterna kan bland annat bestå av portionering av mat, kassatid samt finnas tillhands för våra ätande gäster. Alla i arbetslaget ansvarar för att hålla rent och snyggt omkring sig i sin arbetsmiljö. Det innebär att vi alla torkar bord, rengör golv och övriga ytor samt tar hand om diskvagnar och diskstationer.
-
Serveringspersonal
Servering av mat till våra gäster, med fokus mot personlig service. Rekommendation av dryck och mat till gäst. Här kommer du även jobba med kvällsservering och event. I övrigt liknande arbetsuppgifter som restaurangbiträde.
-
Bartender
Servering av dryck och mat. Alltifrån hotellets takbar till bistrons uteservering. Du blandar drinkar, rekommenderar ett gott vin till maten eller alkoholfria alternativ. Även här står service i centrum för att kunna överträffa gästens förväntningar.
-
Chef och ledare
På Gekås har vi en tydlig ledarsstruktur med goda möjligheter till individuell utveckling. Vi har olika steg för utveckling i alla våra områden och yrkesgrupper.
Fokus på hållbarhet
Gekås Ullared driver hela nio restauranger och en stor livsmedelsavdelning. Därför är det extra viktigt att vi arbetar smart med svinn och matrester. Vi är delägare i en biogasanläggning där alla våra matrester i dag omvandlas till biogas och biogödsel. Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet på Gekås Ullared.
Träffa våra härliga medarbetare
-
Glädjen i att vara en del av ett team!
Adel Shkhes Restaurangbiträde
-
Teamwork och matpassion!
Jesper Sjögander Köksmästare
Gekås Ullareds restauranger i siffror
- Sålda schnitzlar per år
- Antal sålda köttbullar per år
- Antal sålda rätter under en dag
Om Gekås Ullared
Den lilla butiken som år 1963 startade i bottenvåningen på en villa, är idag Sveriges populäraste besöksmål. I högsäsong arbetar drygt 2000 personer på Gekås Ullared – i allt ifrån varuhuset och restaurangerna till våra boendeanläggningar. Tillsammans är vi ett stort arbetslag som alla strävar mot samma mål - att överträffa kundens förväntan och skapa världens bästa shoppingupplevelse.