Jobba på Gekås
Vi arbetar efter att det ska bli en upplevelse att komma hit för att shoppa, äta och bo och det är våra medarbetare som är med och skapar den upplevelsen.
Trots att det är över 2000 människor som arbetar på Gekås Ullared under högsäsong är det en trivsam och varm tillvaro, där alla blir sedda och respekterade på lika villkor.
Gekås grundades 1963 och sedan dess har vi växt och blivit ett av Sveriges starkaste varumärken. Den resan har vi gjort tillsammans, det är våra anställda som är ansiktet utåt och vi lägger stor vikt vid öppenhet, engagemang och service. Vi ser varje medarbetare som en viktig kugge i det stora maskineriet som är Gekås Ullared och vi tar hand om våra anställa därefter. När man jobbar på Gekås Ullared vill vi att man ska känna glädje, trygghet, delaktighet och gemenskap.
Restauranger
Många av våra kunder stannar hos oss under flera dagar och behöver fylla på med energi. Vi har ett brett utbud av restauranger och matställen.
Inne i varuhuset har vi ett flertal restauranger.
- Restaurangen
- Personalrestaurangen
- Tex&Mex
- Rosa Fiket
- Sportbaren
- Macka & Jos
Utanför varhuset, i anslutning till våra boendeanläggningar, har vi också ett flertal restauranger och matställen.
- Gekåsbyns Bistro
- Hotellets Matsal
- Hotellrestaurang Innergården
- Frukostbuffé för gäster på Ulla
Det finns många olika tjänster inom vår restaurangverksamhet. Köks- och restaurangbiträde, kock och skiftledare för att nämna några.
Fokus på hållbarhet:
Gekås Ullared driver hela tio restauranger och en stor livsmedelsavdelning. Därför är det extra viktigt att vi arbetar smart med svinn och matrester. Vi är delägare i en biogasanläggning och redan i dagsläget omvandlas alla matrester till biogas och biogödsel.
Gekås i siffror
Sålda schnitzlar/år
Antal sålda köttbullar/år
Antal sålda rätter under en dag
Träffa våra härliga medarbetare
Arbetsuppgifter och roller inom Äta
-
Kock
Som kock på Gekås Ullared lagar du välbalanserad husmanskost från grunden. Vi arbetar även med stor variation av måltidlösningar och tillagningssätt. Det är en fartfylld miljö där kvalitet och gästnöjdhet står i centrum.
-
Köksbiträde
Förbereda och tillaga rätter enligt uppsatta recept och standarder. Mottagning och uppackning av varor. Säkerställa hygien och renlighet i köket.
-
Restaurangbiträde
De olika arbetsuppgifterna kan bland annat bestå av portionering av mat, kassatid samt finnas tillhands för våra ätande gäster. Alla i arbetslaget ansvarar för att hålla rent och snyggt omkring sig i sin arbetsmiljö. Det innebär att vi alla torkar bord, rengör golv och övriga ytor samt tar hand om diskvagnar och diskstationer.
-
Serveringspersonal
Servering av mat till våra gäster, med fokus mot personlig service. Rekommendation av dryck och mat till gäst. Här kommer du även jobba med kvällsservering och event. I övrigt liknande arbetsuppgifter som restaurangbiträde.
-
Bartender
Servering av dryck och mat. Alltifrån hotellets takbar till bistrons uteservering. Du blandar drinkar, rekommenderar ett gott vin till maten eller alkoholfria alternativ. Även här står service i centrum för att kunna överträffa gästens förväntningar.
-
Ledare
På Gekås har vi en tydlig ledarsstruktur med goda möjligheter till individuell utveckling. Vi har olika steg för utveckling i alla våra områden och yrkesgrupper.