Teamwork och matpassion i Jespers kök!
För att ge Gekåskunderna ett gott avslut efter en härlig shoppingdag skräddarsyr köksmästare Jesper Sjögander smakrika menyer och formar sammansvetsade
team i Gekås restaurangkök.
I Hotellets nya restaurang Matsalen väntar en välfylld middagsbuffé och på barmenyn står klassiska rätter som hamburgare, räkmacka och charkbricka. En våning upp ligger Takbaren som serverar goda drinkar och tilltugg under sommaren. På nästa hotellrestaurang, Innergården, står en BBQ-buffé redo med smaker från det amerikanska köket och i Gekåsbyn erbjuds både pizza och buffé till hungriga shoppare.
Köksmästare för alla restauranger utanför varuhuset är Jesper Sjögander som är uppvuxen i närheten av Ullared. Under 13 år har han jobbat som kock runt om i Sverige, bland annat i Åre där han bland annat serverat självaste kungen oxbringa med pepparrotssås och rotmos. För ett år sedan vände han hemåt och landade i Gekås Ullareds restaurangkök.
– Som köksmästare har jag till uppgift att utveckla matkoncepten, sätta menyer och lära upp kockarna att laga rätterna. Jag tycker om att leda och fördela arbetet och att skapa sammansvetsade team som strävar mot samma mål. Att jobba i kök ska inte vara på blodigt allvar, utan mitt mål är att alla ska ha kul och trivas på jobbet, säger Jesper.
Den vällagade buffén på restaurang Matsalen har blivit en stor kundfavorit och Jesper förklarar varför:
– Efter många timmars shopping är kunderna hungriga och vill inte behöva vänta trettio minuter på en beställning. Då är det perfekt med buffé där man kan hugga in direkt.
Jesper är noga med att all mat ska lagas från grunden, efter säsong och på svenska råvaror så långt det är möjligt. Han har moderniserat en del men hållit sig inom ramarna:
– Våra kunder uppskattar enkelhet och igenkänning, så jag har framför allt förfinat de klassiska smakerna, och även tillfört en del internationella influenser.
Några av de uppskattade rätterna på buffén är det långbakade högrevet, charkuterierna, hembakt bröd, goda röror och såser, och så caesarsalladen som gästen själv plockar ihop. Jespers personliga favorit i Matsalen är tarte flambée, den franska pizzan på tunnbrödsbotten, som finns på barmenyn.
– Jag älskar smårätter och snacks. Det är både roligt att laga, och trevligt att äta, och så får man uppleva många smaker under samma måltid, säger Jesper.
Under hösten planeras många intima spelningar med välkända artister på Innergården. Till dessa event utformar Jesper specialkomponerade tvårättersmenyer:
– Vid event är jag alltid med i köket och lagar maten tillsammans med mina kockar. Det känns fint att få vara en del av våra gästers minnesvärda upplevelser.
Arbetsplats & kultur
Nyckeln till Gekås Ullareds framgång är engagerade medarbetare som alltid har kundens bästa i fokus. Vi arbetar hela tiden för att vara en bra arbetsgivare som erbjuder en fartfylld, kreativ, rolig och dynamisk arbetsplats där alla kan trivas och växa tillsammans.